De woongroep is sinds september 2020 in het bezit van een AED. De AED is niet alleen voor bewoners en begeleiders van de woongroep, maar ook hulpverleners in de naaste omgeving kunnen deze AED gebruiken. Hiervoor is de AED aangemeld bij de website https://hartslagnu.nl

AEDweb


Voorjaar 2020

Een bijzonder voorjaar waarin wij geconfronteerd werden met het “Corona virus”. Een virus dat niet zichtbaar is maar waar we wel ziek van kunnen worden. Dit alles heeft veel impact op de bewoners van de Woongroep 2000, een aantal bewoners gaat tijdelijk bij de ouders wonen en een aantal bewoners blijven op de woongroep. Om niet ziek te worden moet iedereen zoveel mogelijk binnen blijven en kunnen we geen andere mensen ontmoeten. Ook de ouders niet, en dat is best wel moeilijk. Maar het blijkt dat er ook weer mooie dingen kunnen ontstaan. De bewoners op de woongroep maken hartjes voor de ouders die thuis zijn. Ook maken deze bewoners T-shirts die voor het raam worden gehangen, dit als waardering voor de begeleiding en andere medewerkers in de zorg. Een bewoner maakt thuis kaartjes voor haar medebewoners op de woongroep. En een ouder en een teamlid maken kleine cadeautjes voor alle bewoners en de begeleiding als opkikkertje. Deze cadeautjes worden bij de ouders en de bewoners gebracht, maar hierbij wordt natuurlijk wel de juiste afstand gehouden bij het overhandigen. Zo blijken er mooie initiatieven te ontstaan om door deze moeilijke periode heen te komen.

 


Klussendagen.

Al een paar jaar doen wij als Woongroep 2000 mee met de ”NL Doet” dag, georganiseerd door het Oranje Fonds, zij geven ook een financiële bijdrage.


Als je een klus opgeeft  kunnen vrijwilligers zich aan melden via het Oranje Fonds. Meestal wordt deze landelijke dag gehouden in maart.
De laatste jaren hebben wij met hulp van een aantal ouders, bewoners en vrijwilligers allerlei zaken aangepakt. Vooral de tuin hebben wij zoveel mogelijk onderhoudvrij proberen te maken.
Op deze dag wordt ook de trampoline weer zomerklaar gemaakt en de schuren krijgen een schoonmaakbeurt.
Tussen de middag hebben we een gezellige lunch en de dag sluiten we af met een drankje. Iedereen gaat aan het eind van de dag moe maar voldaan naar huis.
De klussendag van 2015 had een bijzonder karakter. De tuin was aangelegd op slechte grond, mede dank zij De Goede Woning waren wij in staat om deze grond te vervangen voor goede tuinaarde en een aantal nieuwe planten te plaatsen.
Een enorme klus, maar gelukkig was het goed weer, het grootste gedeelte van de dag regende het zodat de planten niet konden verdrogen. Een fotoreportage van de Klussendag in 2015


Diverse activiteiten

Diverse activiteiten worden bezocht en/of geoorganiseerd door begeleiders en/of ouders.

Sinterklaas, Haloween, carnaval, de jaarlijkse BBQ, oudejaarsavond, de jaarlijks nieuwjaarsreceptie, een Paas of Kerst ontbijt/brunch, het jaarlijks uitstapje naar een pretpark, het jaarlijks bezoek aan "maak de droom waar". Hieronder een aantal fotos in een overzicht. Uitgebreide fotoseries zijn terug te zien op de foto pagina


Bezoek van dhr. en mevr. de Graaf


Op 19 mei 2012, twee jaar na de officiële opening van de Apeldoornse Woongroep 2000, brachten dhr. en mevr. de Graaf een bezoek aan de Apeldoornse  Woongroep 2000. Mr. G.J. de Graaf, was in 2010 burgemeester van Apeldoorn en heeft toen ons ouderinitiatief officieel geopend.
Nu was het een moment om informeel een bezoek aan de jongelui te brengen, de appartementen te bekijken, en te horen hoe na twee jaar het project functioneert.

Na een ontvangst met koffie/thee en cake ontving dhr. de Graaf een DVD van de opening en mevrouw de Graaf een klein boeketje, ook kregen zij een zelfgebakken cake om thuis op te eten tijdens het bekijken van de DVD.

Voorzitter, Ton Jesse heette de voormalige burgemeester en zijn echtgenote welkom, waarna de bewoners de gelegenheid hadden om de appartementen te laten zien.
Er was een oprechte belangstelling voor de inrichting van de appartementen en de hobby's van de bewoners.
De gesprekken varieerden van vakantiereizen tot spaaracties en van schoonmaakmiddelen tot computerspelletjes.
Na een afsluitend glaasje fris werden alle bewoners hartelijk bedankt voor de rondleidingen en vertrokken dhr. en mevr. de Graaf, de bewoners achterlatend met een tevreden gevoel en terugkijkend op een mooie ochtend.
Bekijk hier de foto's


IWO-organisatie, www.ikwilopvallen.nl helpt Woongroep 2000!

Bij een vergadering met de ouders, kregen wij een berichtje van Rene Nederhof.
Hij vertelde in dat berichtje van de vriendengroep IWO-organisatie, wat staat voor:
Ik Wil Opvallen, zij steken regelmatig de handen uit de mouwen voor diverse goede doelen waar zij ook een zeer goed gevoel bij hebben.
Twee moeders van Woongroep 2000 hebben begin februari bij de buurtbewoners van Het Monument de resterende flyer’s van onze woongroep in de bus gedaan. Eén van die bewoners las de flyer en is toevallig ook lid van IWO-organisatie.

Resultaat een ontmoeting met de contactcommissie van Woongroep 2000, de vrienden van IWO waren erg onder de indruk van ons ouderinitiatief, de doelstelling, de huizen, de ruimte en de inrichting. Er was geen twijfel mogelijk, de vriendengroep IWO gaan ons helpen met het plaatsen van 7 buitenlampen, het aanbrengen van hoekprofielen en plinten langs de vloeren in de huizen.
Ook gaan zij met onze bewoners 600 plantjes (hedra) binden met draad aan de hekken. Doelstelling van IWO is, zoveel mogelijk klussen op één dag klaar maken, 3 april as.staan de deuren van de Radiumweg en Plutoniumweg  van Woongroep 2000 open voor de klussers van Ik Wil Opvallen.
Bezoek ook de website van Ik wil opvallen.nl


De eerst bewoners betrekken hun appartement

Op maandag 1 maart was het dan eindelijk zover, de eerste 4 bewoners konden verhuizen naar het nieuwe appartement van de Woongroep 2000.
De andere 2 bewoners van de Plutoniumweg zullen op 15 maart gaan verhuizen

Nadat op respectievelijk 8 en 12 februari de woningen werden opgeleverd is er hard gewerkt om de appartementen en de gezamenlijke ruimte in te richten.
Op 1 maart konden de eerste bewoners verhuizen naar de Plutoniumweg (de drieslag). De appartementen aan de Radiumweg (de vierslag) zullen dan op 15 maart bewoond gaan worden.

In 2 groepjes werden de bewoners ontvangen door de begeleiders van de Jp van den Bent Stichting.
In de gezamenlijke ruimte was er natuurlijk koffie met gebak, gevolgd door een lunch. s' Avonds werd er gezamenlijk warm gegeten.

Bij het appartement werd iedereen verrast met een eerste boodschappen pakket en een fruitmand.
Hierna gingen de ouders naar huis en begon voor de nieuwe bewoners het grote avontuur.

Ondertussen wordt er nog hard gewerkt om de appartementen van de Radiumweg gereed te maken voor bewoning door schilders, behangers, vloerenleggers, stoffeerders verhuzers en klussende ouders. Ook buiten word er nog hard gewerkt door de stratenmakers, nadat zij klaar zullen zijn zal ook de tuinman komen om het karwei buiten  af te maken.
Bekijk ook de fotoserie van de werkaamheden.


Tien jaar wachten Woongroep beloond

Gelezen in de Stentor 15-03-2010
door Arnold Zweers. maandag 15 maart 2010 | 

APELDOORN - Hun naam is Woongroep 2000. Veelzeggend. Nu is het 2010. Zolang hebben de verstandelijk gehandicapte jongeren en hun ouders uit Apeldoorn moeten wachten. Wachten op de totstandkoming van eigen zelfstandig onderdak met professionele begeleiding.

Nu is het dan zover. Enkelen wonen er al een paar weken. Het gros van de mensen trekt er vandaag in. Het gaat om in totaal veertien jonge mensen verdeeld over een drie- en een vierslag. Deze woningen bevinden zich aan de Radiumweg in het nieuwe gedeelte van de Metaalbuurt. ,Eindelijk,'' zegt Ruby Borneman (24) die vier jaar lid is van de woongroep en nu haar ouderlijk huis verlaat om zelfstandig te gaan wonen. Overdag werkt ze in restaurant 't Oude Kantongerecht. Ze heeft wel vertrouwen in de grote woongroep waarin je allemaal een eigen appartement hebt (kamer, slaapkamer, badkamer, keukentje) en een grote gemeenschappelijke woonkamer. ,,We hebben uitjes gemaakt en zijn een dag en een nacht in 't Spelderholt geweest waar we allerlei leuke dingen deden. Ja, we kennen elkaar zolangzamerhand wel.'' Anja Gijsberts (ook 24) heeft eveneens vier jaar moeten wachten. ,,Zelfstandig wonen trekt me,'' zegt Anja, die overdag in restaurant de Binnentuin aan de Marktstraat werkt. ,,Lekker een eigen woonruimte. Heerlijk.'' Matthijs Dalhuisen (30) en Tim de Groot hebben mogen voorproeven. Zij wonen al twee weken aan de Radiumweg. ,,Bevalt prima.''

De groep van veertien bewoners krijgt dertien begeleiders. Persoonlijke (part time) begeleiders voor financiële zaken, koken en de was doen, en mensen die de woningen schoonmaken. Ze worden betaald uit het persoonsgebonden budget van de bewoners, de woninghuur uit hun wajong-uitkering.


Eindeloze problemen voor Woongroep 2000

maandag 15 maart 2010 | 16:20 | Laatst bijgewerkt op: maandag 15 maart 2010 | 16:26
de Stentor
APELDOORN - Twee jaar geleden leek het er eindelijk op dat de Woongroep 2000 kon gaan bouwen aan de Radiumweg. De oplevering stond gepland voor maart 2009. De verstandelijk gehandicapte jongeren en hun ouders hadden daarvoor al heel wat bittere pillen geslikt.

Allerlei overheidseisen ten aanzien van bouw- en brandveiligheid hadden de zaak opgehouden. De ouders hielden hun hart vast voor weer nieuwe tegenvallers. Want ze hadden net de toezegging gekregen voor 180.000 euro sponsorgeld voor meubels en keukens in de gezamenlijke ruimtes. De gulle gevers leken niet eeuwig te willen wachten. Binnen een bepaalde termijn moest het geld zijn besteed. Maar inderdaad, het ging weer mis. Dat had alles met de financiering te maken. En met de financiële problemen waarin woningstichting De Goede Woning kwam te verkeren. Maar vorig jaar april ging dan toch de eerste spade in de grond. ,,Een hele opluchting,'' zegt één van de ouders van het eerste uur, Irma Holtman. De woongroep heeft veel gedaan, aldus stichtingsvoorzitter Ton Jesse, om de buurt goed te stemmen. ,,We hebben gelukkig geen weerstand ondervonden.'' Eén ding vindt hij vervelend. Dat de eigen parkeerplaatsen er niet komen omdat de bouw van de flat tussen Radiumweg en Arnhemseweg is geschrapt. Overigens: het sponsorgeld is toch binnen gekomen.

Particuliere woongroepen voor gehandicapten zijn 'in.' Voorbeelden zijn die van een autistengroep aan de Reigersweg en de Thomashuizen.


Vepa overhandigd een cheque aan de Woongroep 2000

Het zijn drukke tijden voor de bewoners van Woongroep 2000.
Tussen lampen, handdoeken en pannen kopen door, is er tijd vrijgemaakt voor iets gezelligs.
We hadden een uitnodiging gekregen om bij de Fa. Vepa te komen kijken hoe onze stoelen, tafels en kasten voor de gemeenschappelijke huiskamers gemaakt worden.

Commercieel directeur Janwillem en Henk stonden ons al op te wachten. Gezellig aan de bar werd de koffie gedronken met daarbij een heel lekkere koek, dat was smullen geblazen.
Woongroep 2000  had ook iets meegenomen, allemaal lekkere producten die op de Veluwe gemaakt worden, en een foto.
De ingelijste groepsfoto van onze woongroep gaat een heel mooi plekje krijgen, als de mensen van Vepa langs de foto lopen, denken zij meteen, oh, ja dat was die gezellige groep jongelui uit Apeldoorn.
Een bijzonder plekje krijgt het eigengemaakte waxinelichtje van Marrit.

Na de koffie in twee groepjes de fabriek in, grote machines, robotten, veel buizen, mooie kleurtjes veel om te bekijken. Margo en Carolien liepen hand in hand kameraden door de fabriek heen, maar…… ze zijn wel echte Ajax-fans.

Een aantal van de jongelui mocht tijdens de rondleiding ook zelf proberen hoe het is om een stoel te lassen. Erg spannend om te doen, maar wel leuk.

Waar we het met z’n allen over eens waren, de stoelen die wij gaan krijgen zijn voor grote, kleine, dikke en dunne mensen. Voor een aantal bewoners die korte benen hebben worden de stoelen ook  “zitklaar”gemaakt.
In de showroom stond de soep en lekkere broodjes voor ons klaar, maar eerst werd de cheque van Fa. Vepa aan Ton Jesse (voorzitter en vader van Sabine) overhandigd.
Want…. voor al die mooie stoelen, tafels etc. hoeven wij niets te betalen, weet je wat we doen, als we een tijdje wonen, nodigen wij Janwillem en Henk allebei met lange benen uit om de stoelen bij ons uit te proberen.

We sluiten af door te zeggen, één hoeraatje voor Fa. Vepa.


 

PGVZ

 

 

NL-Doet

 Klik op de afbeelding,